Αρχική Ενημέρωση Ειδήσεις 2010 Το Ευπάλιο στην Βουλή
Το Ευπάλιο στην Βουλή PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Μάιος 2010 13:16
Aυριο πρωί με επικεφαλή τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και αρκετοί κάτοικοι του Δήμου Ευπαλίου θα έρθουν στην Αθήνα αύριο το πρωί, γύρω στις 10.00 π.μ, για να διαμαρτυρηθούν μπροστά από την Βουλή για την «παράνομη» ενέργεια να μεταφερθεί η έδρα του νέου Δήμου από το Ευπάλιο στο Λιδορίκι την τελευταία στιγμή και ενώ η μελέτη για το σχέδιο «Καλλικράτης» προέβλεπε την έδρα στο Ευπάλιο.

Το πρωί για δύο ώρες έκλεισε ο δρόμος Ναυπάκτου-Άμφισσα στο Μοναστηράκι.

Άδικη, πραξικοπηματική και ύπουλη, χαρακτηρίζει το δημοτικό συμβούλιο Ευπαλίου σε ψήφισμά του την αλλαγή- στο παρα πέντε- έδρας στο νέο Δήμο Δωρίδας, κάνοντας λόγο για συναλλαγές παρασκηνίου ακόμη και για εκβιασμούς....
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε και ψηφίσθηκε το παρακάτω ψήφισμα : Με πραξικοπηματική ενέργεια η ηγεσία του Υπουργείου, καταστρατήγησε τον δικό της Νόμο και μετέφερε την έδρα του Δήμου Δωρίδας από το Ευπάλιο στο Λιδορίκι .
Η ενέργεια αυτή είναι άδικη πραξικοπηματική και ύπουλη, λήφθηκε δε σε χρόνο που αφήνει ελάχιστα περιθώρια για διαβούλευση. Επίσης δεν προέκυψε από καμία συζήτηση διαβούλευση και πολύ περισσότερο από καμία απόφαση συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης ούτε της ΤΕΔΚ ούτε της ΚΕΔΚΕ. Προφανώς προέκυψε από συμφωνίες και συναλλαγές παρασκηνίου ή ακόμα χειροτέρα από πιέσεις, παραιτήσεις και εκβιασμούς.
Η συντριπτική πλειοψηφία των 3 από τους 4 Δήμους της Δωρίδας που συνενώνονται ζητούν να αποκατασταθεί η αδικία αν λειτουργεί σ΄ αυτό τον τόπο η Δημοκρατία ή αξιοκρατία και η αρχή της πλειοψηφίας, αν θέλουμε ο νέος Δήμος να είναι λειτουργικός και να στηρίξει τους Δημότες του σε παραγωγικότητα και ανάπτυξη αν είναι αλήθεια οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα και να σταματήσουν τα μικροκομματικά και άλλα παράπλευρα συμφέροντα να ποδηγετούν και να δρομολογούν αποφάσεις κόντρα στη θέληση των πολιτών.
Η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Παπαθανάση να πάρει ξεκάθαρη θέση και αν αυτή εισηγήθηκε, όπως ανέφερε ο Υπουργός, για να αλλάξει η έδρα του Δήμου.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επίσης να πάρει ξεκάθαρη θέση, αν επικροτεί την πραξικοπηματική ενέργεια όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του βουλευτής Χρήστος Ζώης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο οι Δημοτικοί Εκπρόσωποι, οι φορείς, οι Κομματικές οργανώσεις, και οι δημότες Δωριείς ενέκριναν το παραπάνω ψήφισμα και παρακαλούν να δοθεί σε όλους τους Δημότες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τοπικό τύπο κ.λ.π..
Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Αθ. Καραϊνδρος<
Επίσης ψήφισμα εξέδωσε και η επιτροπή,
ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
Με αγανάκτηση, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Δωρίδας, καταγγέλλει το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που έγινε από το αρμόδιο Υπουργείο την τελευταία στιγμή για μεταφορά της έδρας του νέου Δήμου Δωρίδας, από το Ευπάλιο, που προέβλεπε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου, στο Λιδωρίκι.
Αυτό είναι μια κατάφορη αδικία και πραξικοπηματική ενέργεια σε βάρος των αρχών της πλειοψηφίας, μιας ευνομούμενης Δημοκρατίας, σε βάρος της ανάπτυξης και της λειτουργίας μιας κοινωνίας.
ΓΙΑΤΙ
• Το Ευπάλιο ως Δήμος έχει το 45% του συνολικού πληθυσμού των τεσσάρων Δήμων που συνενώνονται (Ευπαλίου, Τολοφώνας, Λιδωρικίου και Βαρδουσίων).
• Το Ευπάλιο ως πολεοδομικό συγκρότημα έχει πληθυσμό 2000 κατοίκων, ενώ άλλοι ενδιαφερόμενοι οικισμοί δεν ξεπερνούν τους 700.
• Το 80% των παραγωγικών επιχειρήσεων της Δωρίδας βρίσκεται στον Δήμο Ευπαλίου.
• Το 60% των εμπορικών επαγγελματικών και επιχειρήσεων εστίασης δραστηριοποιείται στον Δήμο Ευπαλίου.
• Το 70% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Δωρίδας λειτουργεί στον Δήμο Ευπαλίου.
• Η προσβασιμότητα και η εγγύτητα που θέλει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, είναι στο Ευπάλιο –για το μεγαλύτερο τμήμα της Δωρίδας- λόγω οδικού δικτύου, μορφολογίας εδάφους και η πιο σύντομη και λειτουργική από οποιονδήποτε άλλον οικισμό.
• Στο Ευπάλιο έχει πρόσφατα ανεγερθεί μεγάλο και σύγχρονο Δημαρχιακό Μέγαρο που πληροί όλες τις λειτουργικές και υπηρεσιακές μελλοντικές ανάγκες ενός Δήμου με πληθυσμό από 10.000 έως και 30.000 κατοίκους.
• Βάσει των μελετών που έχουν γίνει από επιμελητήρια και άλλους φορείς, λόγω κατασκευής και λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντίρριου η οικοδομική και επιχειρηματική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα είναι αλματώδης για την περιοχή του Δήμου Ευπαλίου και σημαντική για τον διπλανό παραλιακό Δήμο Τολοφώνας.
• Ειδικότερα και σύμφωνα με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία του Δήμου υπάρχουν σε εκκρεμότητα 287 αιτήσεις για οικοδομικές άδειες 38 για βιοτεχνικές-βιομηχανικές-επαγγελματικές επιχειρήσεις και 15 για μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.
• Ένα βασικό κριτήριο του Νομοθέτη στις συνενώσεις για την επιλογή της έδρας των νέων Δήμων, είναι το πληθυσμιακό. Η έδρα εδόθη στον μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο ?.
"ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ"

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
20 Μαΐου 2010

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Μάιος 2010 13:27