Αρχική Το Χωριό Συνεργασίες Ταβέρνα Μελόκεδρος
Ταβέρνα Μελόκεδρος PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009 09:21

 

«Μελόκεδρος».   Το μαγαζί που λειτουργεί ως παραδοσιακό καφενείο, ταβέρνα - εστιατόριο και καλύπτει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων του χωριού μας, κάθε περαστικού αλλά και κάθε παρέας που του αρέσει το καλό φαγητό και θέλει να κάνει μια βόλτα μέχρι το χωριό μας.  Λειτουργεί σε ένα παραδοσιακό πετρόχτιστο κτήριο στο κέντρο του χωριού μας.


Το μαγαζί ανακαινίστηκε πλήρως και άρχισε αν λειτουργεί το 2008. Στο ισόγειο λειτουργεί το παραδοσιακό καφενείο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου και αποτελεί σημείο συνάντησης των χωριανών μας. Στον πάνω όροφο λειτουργεί ως ταβέρνα, σε μια μεγάλη, ζεστή αίθουσα που κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, με μεγάλα παράθυρα και ένα παραδοσιακό τζάκι που δίνει ξεχωριστή νότα τις χειμωνιάτικες μέρες.
Στο  μαγαζί θα σας υποδεχτεί η κ. Τόνια Φυλλιδατικη έτοιμη να ικανοποιήσει τον πιο απαιτιτικό πελάτη με το μενού που προσφέρει. Ένα  μενού που είναι  συνδιασμός της τοπικής παραδοσης αλλά και της κρητικής κουζίνας, τόπος καταγωγής της κ. Τόνιας. Με υπομονή και επιμονή, μπόλικο μεράκι και έμφαση στην ποιότητα του φαγητού και τα φρέσκα υλικά θα σας προσφέρει πιάτα παραδοσιακά και πεντανόστιμα: γαμοπίλαφο, μαραθόπιτα, μυζυθροπιτάκια, σπετσοφάι, χορτόπιτα, καπνιστό χοιρινό, αρνάκι με αγκινάρα, χοιρινό με σέλινο, κόκορας μακαρονάδα, σουτζουκάκια,σαλάτες και το απαλό λευκό και κόκκινο κρασί.
Και βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεται χωρίς να δοκιμάσετε τα γλυκά: λουκουμάδες, σπιτική τούρτα, σοκολατίνα και γλυκό πορτοκάλι είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας.